AlhamduliLLAH selesai majlis perkahwinan Ummi (sepupu) dan Megat. Tahniah buat pasangan pengantin, semoga kekal ke akhir hayat.
Biasanya kalau ada sedara-mara yang buat majlis kahwin nie, Mila dan Mak akan bertanggung-jawab untuk masak dan menghias makanan untuk meja makan damai. Kadang-kadang Mak yang masak, Mila hias. Tapi kali nie Mila masak, Mak plak hias.. Bahan hiasan tu sama-sama buat.
Untuk makan damai kali ni, Mila masak Ikan Siakap Masam Manis, Udang Black Pepper dan Sotong Sambal Bersos Tiram. Kadang2 ada gak masak Chilli Crab, tapi kali ni tak masak ketam. Extra special kali nie, Mila buat khas untuk pengantin, Strawberry Chocolate Dip (Strawberi Celup Coklat) dan Mix Fruits Pastry. Gambar2 Mila tak ambil, sebab lepas siap je makanan tu, Mila gi makan plak... yerlah, lapo...
Oh ya... nak TQ kat Cik Mat Gebu nie.... Mila dapat idea nak buat Mix Fruits Pastry tu dari blog beliau. Cantik dan simple je nak buat tu... Mila ambil gambar yang tu jer... hehehe... Nanti Mila upload gambarnya dan linkkan resepi dia skali yer...
ermmm..pandai mila masakkan... sampai boleh buat untuk makan damai...
ReplyDeleteBolehlah masak-masak je... sedap tak sedap blakang kira.. ahakss...
ReplyDelete