Iklan

Friday, November 26, 2010

Blogwalking Dilemma

Nak tambah trafik? (sori asik citer pasal trafik je rini… ) Satu cara yang Mila guna ialah blogwalking. Ada org kata bagus, ada org kata tak guna… mcm2 komen…

Pendapat peribadi Mila, blogwalking ni amalan yang sihat. Yerlah sapa nak terjah blog kita, kalau kita sendiri tak rajin terjah blog org lain. Lainlah kalau blog kita memang dah dikenali… Kalau sehari dah ribu2 hits, takyah blogwalking pun takpe.. memang org akan dtg blog kita nie..

Tapi macam blog Abah Mila yang baru nie, yg memang tak dikenali/disukai ramai nie, Mila kenalah rajin terjah blog org lain… Tapi ada gak org tak suka pada org yg blogwalking nie… especially yang cuma tulis komen kat shoutbox/shoutmix tu.. huhuhu… Salah ker kalau kita blogwalking? Kan kita bg hits kat blog diorg gak.

Ni ada blog yg dibuat khas untuk org yg suka blogwalking mcm Mila nie.. Kita bleh letak link kita kat blog tu, dan insyaAllah org lain akan terjah blog kita.

Oh ya, blogwalking ni Manual yer.. bukan auto/auta.. :)

Bleh gi sini kalau berminat…

bw



15 comments:

  1. blogger: benda baik, kena share.. ;)

    ReplyDelete
  2. mila ade banner kew...kalau ade boleh letak kt blog blogger

    ReplyDelete
  3. Banner ada, tp tak tau camna nak letak code kat tepi tu... e-mail bleh?
    P/s: Blog blogger byk betul... hehehe

    ReplyDelete
  4. tulah byk sgt pdhl 3 je...
    nnti nk tinggl kn 2 jua....

    bg je banner tu jnji ade url gmbr tu lah...sy buatkan

    ReplyDelete
  5. apa yg pernah sy baca...utk jadikan blog kita terkenal..kita perlu memperkenalkan blog kita dulu...

    blogwalking adalah cara yg terbaik... :)

    terima kasih kerana sudi berkongsi :)

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    UNDERWATER LIFE

    ReplyDelete
  6. Blogger: Kat atas belah kiri tu ada banner.. JOM TERJAH BLOG ABAH MILA... tu ler banner nya.. copy paste je bleh? ;)

    ReplyDelete
  7. Mila : Blogger dah Letak....
    Kat http://1000-freedownload.blogspot.com/
    bwh sekali kat banner percuma

    ReplyDelete
  8. Nabilah: Betul tu.. tq gak sudi jengah sini... :)
    Blogger: ok.. TQ..

    ReplyDelete
  9. suka blogwalking..tapi perlukan masa yang banyak..hehehe...dari satu ke satu..tak nak berhenti..hehehhee

    ReplyDelete
  10. blogwalking itu penting. blogger otai pon BW gak. cuma masa x izinkan. huhu~

    ReplyDelete
  11. ahaks....sokmo2 BW kat sini...tp ni agaknyer first time tinggal komen,hehehe...orang akter kadang2 BW jek xcukup,kn tnggl komen gak kan...

    ReplyDelete
  12. tp kne lah wat betul2x....komen entri tu sbg kritikan or pujian...jgn maen komen je dgn harapan org tu akan bukk blog kite

    ReplyDelete
  13. sfatimahzj: YUp, kalau ada masak bleh je BW, kdg2 asyik baca entri.. sampai tak ingat ada keja nak buat...
    MissNafa: Ha ahkan...
    Ijatnuar87: Betul, kalau komen lagilah tuan rumah nak jenguk blog kita...
    Ken: I really appreciate you coming here..
    blogger: Blogwalking ikhlas, komenpun kena ikhlas gak kan... :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...