Iklan

Wednesday, November 3, 2010

Idea Dan Motivasi Berblog!

Salam semua... kali ni entri nak masuk contest lagi... hehehehe.... Bukan apa, Mila rasa soalan contest tu sangat bagus. Dan boleh dijadikan rujukan masa depan kalau Mila hilang idea dan arah kat dunia blog nie. Mila buat entri ni lain sikit supaya tak boring nak baca... :) Contest ni di anjurkan oleh Ailyna. Kalau nak join boleh gi blog dia kat SINI.
Silakanlah, baca yer... 


Kisahnya, pada satu hari Mila ajak beberapa blogger join Yahoo Conference ngan Mila. Ni lah yang kitaorg bualkan.


Tiba-tiba teringat plak... ada lagi benda nak tanya...




P/S: Jangan terpedaya yer... Conference di atas hanyalah rekaan semata-mata. Nama2 kat situ pun Mila ambil jer... Minta maaf kalau ada yang tersinggung, Mila buat ni semata-mata nak join contest dan supaya nampak menarik sikit persembahan ayat tu...


Oleh kerana dah guna nama diorg, Mila link kan skali blog diorg yer...
Ben Ashaari, Cik Mat Gebu, Kak Ina Kl, Kenwooi, Red Mummy, Joegrimjow, MissSenget, Sasa Al-Sharif, Ceym, Borak Kosong, Pro-Kesihatan, Hairil Rizal, Izham, HanTwo, Shino dan Ninie.

34 comments:

  1. menarik2~!!

    kak mila...
    terkejut td tgk ade id missSenget dlm conference tu..
    br nk bkenalan ngn die..hihihi

    ReplyDelete
  2. bersungguh-sungguh patik baca entry tu ..cesss....hahahaha T_T

    ReplyDelete
  3. owh daku terpedaya...
    hehe....
    but nice sis!
    =)

    ReplyDelete
  4. Sama dgn missSenget, Warlord pun tergenzut gak tgk nama 'Hairil Rizal' ada kat situ. Pk pk..takde pun aku join conference gitu..hatta dalam mimpi sekalipun.

    Apa-apapun Mila, that was really a creative entry and I know you had to do a lot of homework before you can post something like that. Keep up the great work!

    ReplyDelete
  5. Waaa....haha, nak tergelak pun ada..ok tak pe, saya izin kan..

    ReplyDelete
  6. wah! memang berguna lah..dan memang betul... dan gaya bercakap pun sama daa..memang dah tahu cara diorang cakap.... wah! hebat la kamu..hehe

    ReplyDelete
  7. hahaha.. bagus2... mmg keatif~ teringin lak nk sembang2 camni gak...

    ReplyDelete
  8. i was wondering - since when i chat with you guys.. lol.. but realized it's made up.. haha.. overall, it's a creative effort.. :)

    ReplyDelete
  9. wah..kak pun terkejut juga..
    rasanya kamu mesti dapat menang contest nie...heheheh
    good luck

    ReplyDelete
  10. nice entry..kreatif..good luck..^_^

    ReplyDelete
  11. wow. izin2.. aku lagi suka. kreatif la. hahaha..

    lagi satu tak boleh blah tu conference ym dgn para blogger femes. gud luck sis

    ReplyDelete
  12. wahhh..cayalah..kreatif btol..ben ade wat spesel entry about this..good luck yer..

    ReplyDelete
  13. hahahaha....
    sia2 je ziera pecaya tadi....
    agak musykil + .... WAH! FRIENDLY gilos blogger faymes mesia ni kan....
    hheehehe....
    sumpah awk sngt creative...
    and I wish...GOOD LUCK MILA....=))

    ReplyDelete
  14. Best2..lyn jer baca entry ni..hehe

    ReplyDelete
  15. serius keratif! camne mila boleh dapat idea ni eh..? awalnya terkejut giler..sejak bila pulak kak ina kl suka YM ni..sebab setahu cikmin dia tak suka berYM...hahaha..tipah tertipu.. :P

    www.cikmin.com

    ReplyDelete
  16. tipah tertipu...hahaha...bersungguh skype baca..huhu tapi xpe, nie ilmu nie..

    ilmu yg dicreate scara kreatif.. i like..gud2..

    ReplyDelete
  17. wah..bestnya..ingatkan tadi memang real..hebatlah..congrats!!

    ReplyDelete
  18. salam ,ingat btol2 tadi.. bila baca yg terakhir adoi tetipu den. kretif2 harap awk menang contest tu ..

    ReplyDelete
  19. creative sungguh hang. hopefully hang menang the contest. :) good job.
    i slama ni silent reader, suka baca entries about ur arwah abah. mesti i rasa sedih, ada gak tergenang air mata ni coz me myself pon rapat dgn my abah. tapi duduk jauh di perantauan. i doakan ur arwah abah dicucuri rahmatNYA.

    if u ada buat conference betul2, ajak la i skali. :D boleh i join. my yahoo id: aquahartz@yahoo.com

    take care.
    salam perantau :)

    ReplyDelete
  20. salam ziarah..memang kreatif dan akak pun boleh tertipu dibuatnya. Pandai gak cari idea.
    tq sudi linkkan kami semua semuga kamu berjaya dalam contest ni. Terharu sihhhhh

    ReplyDelete
  21. wahaa
    ini sangatmenarik ni
    huhu
    kretippp
    =)

    joegrimjow
    bukan joe jim grow
    haha

    ReplyDelete
  22. den pun tertipu gak, hehehe...tapi xpe dapat sikit ilmu kat c2... semoga berjaya ek...kreatif2

    ReplyDelete
  23. pergh ingat kan betoi tadi..
    baru nak suspek=)

    neway, creative idea:p

    ReplyDelete
  24. Alamak.. terkejut bangun pagi2 nie.. komen terbanyak sepanjang Mila buat blog nie.. Tq Banyak2...

    Chalie Ibrahim : T_T
    Qistina Abdullah: TQ =)
    Hairil Rizal: Yup buat research gaklah.. takkan nak bedal jer, kang ngamuk plak otai2 tu... hehehe
    Mat Gebu: TQ.. risau gak main guna nama je....
    BEN ASHAARI: Gigil jari nak letak nama En. Ben... huhu
    miss lolly: tq ikut gelak yer...
    Amir Izzat: Bolehlah kan ayat2 tu...
    Gayahspears: Tu ler.. kalau betul2 dapat sembang2 camtu tentu havoc!
    Kenwooi: Wah.. Nuffnang featured blogger of the month of November is here! I'm VERY honoured!
    Siti Ruhayu: Kalau menang AlhamduliLLAH, kalau kalah pun ok.. adat pertandingan... :)
    CIK SHA: TQ..
    Sasa Al-Sharif: Kita dah kenal sikit2 ok ler guna namakan.. hehehe..
    haszuraidah: Makasih.. yup En. Ben memang sangat2 bestkan!!!
    nurul aZiera: Alahai... walaupun tak betul conference tu, tapi isi dialog tu kira betul tu.. bleh percaya tu.. hehehe..
    Affieza: Layan.... jangan tak layan... :)
    sop: TQ!
    Cikmin: Ayat2 tu Mila dah tulis siap2.. cuma bila nak post tu rasa eh.. macam boring je kalau buat ala-ala essay. tu yg berimaginasi sket... kalaulah akak2 dan abang2 otai join agaknya apa yg diorg akan kongsi... tu yg keluar idea tu...
    Skype Crew: Ilmu yang patut dikongsi bersama.. creatif penyampaian org suka baca.. insyaALLAH..
    Ellen: Macam real, tapi tak real... heheh thanks...
    wan muhamad: Harap menang gak.. tq..
    =):ERR abah saya hidup dan sihat lagi... :) baik2 diperantauan..
    kak ina kl: Salam kak ina.. Mila ni silent reader kat blog kak ina... rasa terpanggil nak letak nama kak ina tu...
    joegrimjow: ALAMAK!!! Mintak AMPUN!!!!
    izyanty collection: Tertipu tapi dapat ilmu, ok ler tu kan... :)
    zurazari: pergh, kalau betul.. tak tido malamlah semua...
    EiJa ZaQuaN: Thank you!

    ReplyDelete
  25. Hi adik!

    Kak Aily really2 appreciate your effort to join my GA contest..

    Sbb itu..

    I'll hosting another GA...tomorrow@8 p.m!

    Hadiah lumayan skit..and...

    Please spread the word!

    Tata..

    ReplyDelete
  26. salam..

    jalan jalan blog... brilliant la idea tu..:)

    ReplyDelete
  27. best berblogging ni kan...sy blog psl sy jer

    ReplyDelete
  28. hahaha, bagus2.. memang tok tertipu gak, mmg kreatif giler.. ingat kan conference betul, terbit rasa jeles yg melampau tahap dewa, mcm mana lah dpt kumpul sume otai2 tu.. adusss gud luck ye, neway best!!!

    blog ni sal abah kan,
    blog sy plak sal tok saya..
    still idup tp nk appreciate dia yg sy syg sgt2..

    jenguk2 lah

    ReplyDelete
  29. fuyyo.best lileww!
    memang tetipu.hahahh.

    nice.thumbs up fo you. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...